Міжуніверситетський семінар «Методика викладання технологій штучного інтелекту»

Міжуніверситетський семінар «Методика викладання технологій штучного інтелекту»

03 квітня 2024 року викладачі факультету інформаційно-комп’ютерних технологій взяли участь у роботі Міжуніверситетського семінару «Методика викладання технологій штучного інтелекту»

Організаторами семінару виступили  ✔ Національний університет біоресурсів і природокористування; ✔ Державний університет «Житомирська політехніка»; ✔ Державним університетом інформаційно-комунікаційних технологій (ДУІКТ). Семінар проходив в режимі онлайн.

Зі вступним словом виступили НІКІТЧУК Тетяна, к.т.н., доцент, декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Державного університету «Житомирська політехніка», ГЛАЗУНОВА Олена, д.п.н., проф., декан факультету інформаційних технологій Національного університету біоресурсів і природокористування та ВАКАЛЮК Тетяна, д.п.н., проф., зав. каф. Інженерії програмного забезпечення Державного університету «Житомирська політехніка».

Семінар було проведено з метою академічного обговорення специфіки та особливостей проведення очних та дистанційних занять з курсів, що пов’язані зі штучним інтелектом «Нейронні мережі», «Методи та системи штучного інтелекту», «Інтелектуальний аналіз даних» та «Інтелектуальні інформаційні системи і технології», «Штучний інтелект в інформаційних системах» на спеціальностях 121 «Інженерія програмного забезпечення» та 122 «Комп’ютерні науки»

 Спікерами семінару виступили:

👉 Семко В.В., д.т.н., професор кафедри комп’ютерних наук НУБіП України Віннічук Д.О., асистент кафедри комп’ютерних наук, НУБіП України з темою доповіді «Методика викладання лабораторних робіт з дисциплін “Методи та системи штучного інтелекту”, “Теорія розпізнавання образів”».

👉 Чичкарьов Є.А., професор кафедри штучного інтелекту, Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій (ДУІКТ) з темою доповіді “Використання pySpark та Spark MLlib при проведенні занять  зі штучного інтелекту та основ bigdata”.

👉 Годлевський Ю. аспірант та асистент кафедри інженерії програмного забезпечення Державного університету «Житомирська політехніка», з темою доповіді «Особливості викладання дисциплін повʼязаних зі штучними інтелектом».

До семінару у якості слухачів доєдналось близько 70 учасників з 6 закладів вищої освіти та 1 наукової установи України: Державного університету «Житомирська політехніка», Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП), Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій (ДУІКТ), Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Криворізького державного педагогічного університету та Інституту цифровізації освіти НАПН України.

 

Усі присутні взяли участь в обговоренні проблемних питань та провели активну дискусію.

За результатами роботи семінару, кількості задіяних закладів та установ, було вирішено перевести семінар у статус Всеукраїнського.

Запрошуємо до участі у наступних Всеукраїнських семінарах. Слідкуйте за новинами.

Тетяна Вакалюк

Залишити відповідь