Налагодження співпраці між Житомирською політехнікою та Краківським економічним університетом

Налагодження співпраці між Житомирською політехнікою та Краківським економічним університетом

Державний університет «Житомирська політехніка» продовжує налагоджувати міжнародну співпрацю. Черговим закордонним візитом в новому році стала поїздка до Краківського економічного університету (м. Краків, Польща).

05 січня 2023 р. відбулася зустріч професора кафедри інженерії програмного забезпечення державного університету “Житомирська політехніка”, керінвика наукової школи “Цифрові освітні технології” Тетяни ВАКАЛЮК з проректором з наукової роботи Краківського університету професором Павлом ЛЮЛЕЮ (Prof. Dr Hab. Paweł LULA), а також професором кафедри інформатики Гражиною ПАЛІВОДОЮ-ПЕНКОШ (prof. UEK dr hab. Grażyna PALIWODA-PĘKOSZ).

Кілька років уже йде плідна співпраця між двома університетами в науковому напрямі, тому було вирішено обговорити питання офіційної співпраці.

За результатами зустрічі досягнуто попередньої домовленості про підписання договору про співпрацю за багатьма спеціальностями, що наявні в обох університетах, та за науковою роботою.

Окрім того, сторони обговорили варіанти спільної підготовки проектів в рамках міжнародних програм дво- та багатосторонньої співпраці.

Краківський економічний університет (KUE) — державний університет у Кракові, Польща. Він був заснований у 1926 році і є одним із найстаріших і найпрестижніших економічних університетів Польщі. Університет пропонує програми бакалаврату, магістратури та аспірантури з економіки, менеджменту та суміжних галузей.

Університет робить сильний акцент на економічній теорії та дослідженнях, а його викладачі включають багато відомих вчених у цій галузі. Університет також приділяє велику увагу практичній підготовці та реальному досвіду для своїх студентів, а також має тісні зв’язки з бізнес-спільнотою.

На сьогоднішній день у КЕУ навчається понад 25 000 студентів, які можуть вибрати із широкого спектру програм бакалавра, магістра та доктора наук. Університет має шість факультетів, а також декілька інститутів та центрів досліджень. Університет пропонує своїм студентам безліч міжнародних обмінних програм. Він є членом Європейського фонду розвитку менеджменту (EFMD) та Асоціації розвитку менеджменту Центральної та Східної Європи (CEEMAN).

Кампус розташований у центрі Кракова, який є одним із найстаріших і найкрасивіших міст Польщі. Місто відоме своєю багатою культурною спадщиною, включаючи середньовічне старе місто та замок Вавель.

KUE є шанованим університетом і вважається одним із найкращих економічних закладів у Польщі. Він забезпечує студентів високоякісною освітою та добре готує їх до кар’єри в галузі економіки, управління та суміжних галузях.

Сподіваємося на подальший успішний розвиток співпраці з новим закордонним партнером.

 

Тетяна Вакалюк

Залишити відповідь